• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

recepti.hr

Domaći recepti

  • Naslovna
  • Pretraži po vrstama
    • Slatko
    • Kolači
    • Slano
    • Mesna jela
    • Ribe i plodovi mora
  • Kuharice
  • Tablica mjera
    • Riječnik kulinarskih izraza

Pašticada iz exspres lonca

Možda je nekome ovo svetogrđe ali, ova Pašticada ne zaostaje za onom kuhanom polagano!

Series NavigationPašticada >>
Ovaj recept jedan je [part not set] od 5 u kolekciji Pašticada

Prethodno treba 1 dobar komad mesa (veličine da može stati na dno lonca – oko 1 kg) nabosti češnjakom, štapićima mrkve i pancete.
Meso ostaviti preko noći u marinadi:

  • 2 l vode + 2 dcl crnog vina prokuhati i ohladiti pa dodati
  • 1 dcl octa
  • 1 žlicu soli
  • nekoliko zrna papra
  • 2 – 3 lista lovora
  • 2 veće galvice kapule izrezane na krupnije komade
  • 2 -3 veće mrkve izrezane u kolutove veće debljine
  • izrezan korijen celera
  • korijena peršina

I još je potrebno:

  • 1 mala konzerva pelata ili sjeckane rajčice (400 g)
  • 6-8 kom suhih šljiva (bez koštica)
  • 2 dcl prošeka
  • soli, mljevenog papra, peršina, ljute paprike

Ugrijati malo lonac pa dodati nekoliko žlica ulja, da lagano prekrije dno
Meso izvaditi iz marinade pa ga osušiti kuhinjskim ručnikom
Propržiti meso sa svih strana u loncu, izvaditi ga i ostaviti na stranu
U lonac ubaciti ocijeđeno svo povrće iz marinade, te ga dobro prodinstati
Dodati pelate ili sjeckanu rajčicu, mljeveni papar, ljutu mljevenu crvenu papriku
Kada povrće omekša dodati meso, suhe šljive, prošek te zaliti marinadom toliko da prekrije meso
Kada provrije zatvoriti expres lonac i sačekati da prošišti, tada smanjiti vatru ali toliko da i dalje lagano šišti.
Poslije 30 – 35 minuta kuhanja, što ovisi o debljini mesa, lonac izmaknuti s vatre, sačekati da plovak spadne ili to uraditi pod mlazom hladne vode te onda otvoriti lonac.
Izvaditi meso i štapnim mikserom ili kroz cijediljku usitniti sastojke
Popraviti ukus još po želji (ako treba dodati soli, sjeckanog peršina ili što ko voli…) te vratiti meso u dobijeni toć (saft)

Series NavigationPašticada >>
Ovaj recept jedan je [part not set] od 5 u kolekciji Pašticada
Recepti - 4 - slika
sntomicsntomic | umak, junetina, pašticada

Primarni stupac

Recepti - 2

Pečeni ajvar

tatjana / 8 komentara za Pečeni ajvar
Recepti HR - 3

Crne masline – konzerviranje

tatjana / 3 komentara za Crne masline – konzerviranje
Recepti - 2

Istarska maneštra

tatjana / 3 komentara za Istarska maneštra
Recepti HR - jagode

Vrgoračko crveno zlato

tatjana / 2 komentara za Vrgoračko crveno zlato
Janjeća kalja

Janjeća kalja

tatjana / 2 komentara za Janjeća kalja
umak od kopra

Umak od kopra

tatjana / 2 komentara za Umak od kopra
kuglof

Kuglof

tatjana / 1 komentar na Kuglof
Recepti - 1

Međimurska gibanica

tatjana / 11 komentara za Međimurska gibanica
Recepti HR - mahune

Mahune kao prilog

tatjana
Recepti - 1

Slana savijača od sira

tatjana / 6 komentara za Slana savijača od sira
Recepti - 5

Bučnica i recept za domaće kore za bučnicu

tatjana / 4 komentara za Bučnica i recept za domaće kore za bučnicu
Recepti HR - Croissant

Croissant

alen / 2 komentara za Croissant
  • Recipe Index
  • Block Content
  • Landing Page
  • Gutenberg Optimized
  • Contact
  • About
  • Sitemap

Autorsko pravo © 2025 · Recipe Blogger Theme · Genesis Framework · Privacy Policy · WordPress · Prijava