• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

recepti.hr

Domaći recepti

  • Naslovna
  • Pretraži po vrstama
    • Slatko
    • Kolači
    • Slano
    • Mesna jela
    • Ribe i plodovi mora
  • Kuharice
  • Tablica mjera
    • Riječnik kulinarskih izraza

Tablica mjera

Našli ste sjajan recept, ali sve mjere su u uncama, šalicama ili nekim drugim manje poznatim mjerama (kod nas)? Evo pomoći:

  • 1/4 čajne žličice = 1 mL
  • 1/2 čajne žličice = 2 mL
  • 1 čajne žličice = 5 mL
  • 1 jušna žlica(3 čajne žlice) = 15 mL
  • 1/4 šalice (4 jušne žlice) = 50 mL
  • 1/3 šalice (5 1/3 jušne žlice) = 75 mL
  • 1/2 šalice (8 jušnih žlica) = 125 mL
  • 3/4 šalice (12 jušnih žlica) = 175 mL
  • 1 šalica ( 16 jušnih žlica = 250 mL
  • 4 ½ šalica = 1 L (litra)
  • 1 unca = 30 grama
  • 2 unce = 55 grama
  • 4 unce = 125 grama
  • 8 unci = 250 grama
  • 16 unci = 500 grama
     

 

Primarni stupac

Recepti - 2

Pečeni ajvar

tatjana / 8 komentara za Pečeni ajvar
Recepti HR - 3

Crne masline – konzerviranje

tatjana / 3 komentara za Crne masline – konzerviranje
Recepti - 2

Istarska maneštra

tatjana / 3 komentara za Istarska maneštra
Recepti HR - jagode

Vrgoračko crveno zlato

tatjana / 2 komentara za Vrgoračko crveno zlato
Janjeća kalja

Janjeća kalja

tatjana / 2 komentara za Janjeća kalja
umak od kopra

Umak od kopra

tatjana / 2 komentara za Umak od kopra
kuglof

Kuglof

tatjana / 1 komentar na Kuglof
Recepti - 1

Međimurska gibanica

tatjana / 11 komentara za Međimurska gibanica
Recepti HR - mahune

Mahune kao prilog

tatjana
Recepti - 1

Slana savijača od sira

tatjana / 6 komentara za Slana savijača od sira
Recepti - 5

Bučnica i recept za domaće kore za bučnicu

tatjana / 4 komentara za Bučnica i recept za domaće kore za bučnicu
Recepti HR - Croissant

Croissant

alen / 2 komentara za Croissant
  • Recipe Index
  • Block Content
  • Landing Page
  • Gutenberg Optimized
  • Contact
  • About
  • Sitemap

Autorsko pravo © 2025 · Recipe Blogger Theme · Genesis Framework · Privacy Policy · WordPress · Prijava