• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

recepti.hr

Domaći recepti

  • Naslovna
  • Pretraži po vrstama
    • Slatko
    • Kolači
    • Slano
    • Mesna jela
    • Ribe i plodovi mora
  • Kuharice
  • Tablica mjera
    • Riječnik kulinarskih izraza

Crne masline – konzerviranje

Crne masline, koje se beru u studenom i prosincu, zrele su i punog, intenzivnog okusa. Ove masline uglavnom završe u maslinovom ulju, iako se mogu ostaviti i za jelo. Ovdje je recept kako na Braču konzerviraju crne masline za zimnicu.

5 1 glasaj
Ocjena komentara
Series NavigationDžem od dunja i šljiva >>
Ovaj recept jedan je 8 od 12 u kolekciji Zimnica

Masline u soli

U staklenu ili plastičnu posudu slagati red maslina soli i red soli. Svaki dan dobro protresti kako bi se maslne dobro obližile solju sa svih strana. Nakon četiri-pet dana u soli, masline se mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem. Ovako pripremlje se mogu i zamrznuti u ledenici pa vaditi po potrebi: kad se odmrznu lagano ih preliti maslinovim uljem i poslužiti.

Masline prokuhane u salamuri

Zakuhati slanu vodu (omjer: otprilike  na litru vode 8 dkg sol). Uvrelom vodom preliti masline koje su u drugoj posudi, ostaviti da se ohladi, procijediti i ostaviti da se posuše (najbolje na buri). Kao i kod prethodnog recepta, i ove se masline mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem, ili zamrznuti za kasnije posluživanje.

5 1 glasaj
Ocjena komentara
Series NavigationDžem od dunja i šljiva >>
Ovaj recept jedan je 8 od 12 u kolekciji Zimnica
Recepti HR - 3
tatjanatatjana | 30 minuta, Jesen, masline, zimnica, konzerviranje
3 Comments
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Anonymous
Anonymous
15 years ago

Masline se mogu pripremiti
Masline se mogu pripremiti tako da se ubace u uzavrelu slanu vodu. Procijede ,posole i stave u škrovadu u toplu peč 10 minuta da se malo prosuše. Ako ste napravili veču količinu stavite ih u male kesice i zamrznite.Meni traju jako dugo.Ukoliko ih odmah želite jesti nakon što se ohlade, ulite u njih samo malo maslinova ulja.

0
Gordana Zelic
Gordana Zelic
9 years ago

ja sam naprala jedno kilo
ja sam naprala jedno kilo maslina. Prvi puta mi je da sa njima radim. Interesira me dali se maskine mogu prije konzerviranja zapeci….i na koji nacin…dali postoji takav recept

0
Gordana Zelic
Gordana Zelic
9 years ago

sta je skovrada i na koliko
sta je skovrada i na koliko stupnjeva se pecu…i dali se poslije mogu stavljati u staklenke….jer ja ih nebi zamrzivala

0

Primarni stupac

Recepti - 2

Pečeni ajvar

tatjana / 8 komentara za Pečeni ajvar
Recepti HR - 3

Crne masline – konzerviranje

tatjana / 3 komentara za Crne masline – konzerviranje
Recepti - 2

Istarska maneštra

tatjana / 3 komentara za Istarska maneštra
Recepti HR - jagode

Vrgoračko crveno zlato

tatjana / 2 komentara za Vrgoračko crveno zlato
Janjeća kalja

Janjeća kalja

tatjana / 2 komentara za Janjeća kalja
umak od kopra

Umak od kopra

tatjana / 2 komentara za Umak od kopra
kuglof

Kuglof

tatjana / 1 komentar na Kuglof
Recepti - 1

Međimurska gibanica

tatjana / 11 komentara za Međimurska gibanica
Recepti HR - mahune

Mahune kao prilog

tatjana
Recepti - 1

Slana savijača od sira

tatjana / 6 komentara za Slana savijača od sira
Recepti - 5

Bučnica i recept za domaće kore za bučnicu

tatjana / 4 komentara za Bučnica i recept za domaće kore za bučnicu
Recepti HR - Croissant

Croissant

alen / 2 komentara za Croissant
  • Recipe Index
  • Block Content
  • Landing Page
  • Gutenberg Optimized
  • Contact
  • About
  • Sitemap

Autorsko pravo © 2025 · Recipe Blogger Theme · Genesis Framework · Privacy Policy · WordPress · Prijava

wpDiscuz