Janjeća kalja
Vrlo lagano i ukusno jelo koje ljubitelji janjetine lako mogu pripremiti u vlastitoj kuhinji. Umjesto janjetine može se koristiti teletina kao i kombinacija janjetine i teletine.
Sastojci:
- 1 kg janjetine s kostima
- 1 glavica kupusa
- 1 rajčica
- 1 manja glavica luka
- 4 krumpira
- 10-ak zrna papra
- sol po ukusu
- 1 lovorov list
Priprema:
Meso narezati na komadiće veličine nekoliko centimetra. Na komade približno iste veličine narezati kupus, krumpir i luk. U posudu prvo staviti malo luka, kupusa i krumpira, zatim poredati red mesa, pa opet luka, kupus i krumpir, pa red mesa, na kraju dodati papar u zrnu, lovorov list, posoliti i dodati vode tako da prekrije sve sastojke. Kad zavrije, po potrebi skinuti pjenu s vrha, zatim smanjiti plamen ili temperaturu i ostaviti da se lagano kuha otprilike sat, sat i pol. Servira se sve zajedno, povrće i meso u dubokim tanjurima uz dodatak tekućine u kojoj se kuhalo, tj. juhe.
Po želji može se dodati još krupno mljevenog papra i nekoliko kapi maslinovog ulja.
da li bi se tako mogao
da li bi se tako mogao iskoristiti jareći sušeni but?neznam kak da ga priredim…inače kalju sam puno puta pravila i jako je volim..brine me što
je ova jaretina SUŠENA….IMA LI TKO ZNA KAKO SE UOPĆE TO PRIREĐUJE,JER ZAŠTO BI SE SUŠILO AKO SE NEMA KAKO SPREMIT…ufuf..
Janjeća kalja to je odlično a
Janjeća kalja to je odlično a i ukusno za 10