• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

recepti.hr

Domaći recepti

  • Naslovna
  • Pretraži po vrstama
    • Slatko
    • Kolači
    • Slano
    • Mesna jela
    • Ribe i plodovi mora
  • Kuharice
  • Tablica mjera
    • Riječnik kulinarskih izraza

Biftek

Papreni biftek
nena970
nena970

Papreni biftek

Sastojci

  • 60 dag goveđe pisane pečenice(biftek)
  • 2 žlice papra u zrnu
  • 1 žlica masti
  • sol
  • l4 dag maslaca
  • 4-6 malih lučica
  • 1 čašica vinjaka

Postupak pripreme

Pisanu pečenicu očistite od loja i žilica pa izrežite na četiri deblja odreska. Zrnca papra grubo istucajte. Svaki odrezak uvaljajte tako da se papar dobro utrlja u meso.

Mast ugrijte na tavi i na vruću stavite odreske. Pecite ih sa svake strane oko 3 minute. Zatim izlijte mast iz tave i stavite maslac, a odreske posolite. Dodajte krupno rezane lučice pa odreske pecite do kraja (po želji možete ih ostaviti jače ili manje krvave).

Prelijte ih vinjakom pa zapalite šibicom.

Flambirane odreske poslužite uz pečene šampinjone.

Napomena: ovaj odrezak pripada ekskluzivnim jelima, a pretpostavlja se da ga je izumio neki francuski kuhar, pa ga zovu i »pariški papreni odrezak«. Poznato je da je biftek najbolji kad je rezan u debljini od 2-3 cm.

Ovaj recept jedan je [part not set] od 9 u kolekciji Biftek
Biftek s gljivama
monii
monii

Biftek s gljivama

Sastojci

  • 40 dag pisane pečenice
  • 10 dag gljiva
  • 3 česna češnjaka
  • 1 jaje
  • brašno
  • 2 dl maslinovog ulja

Postupak pripreme:

Gljive uzdužno izrezati na tanke listiće. Meso samljeti, češnjak istucati ili sitno skosati pa staviti u gljive. Dodati cijelo jaje. Smjesu izmiješati i začiniti. Zagrijati ulje u tavi. Bifteke oblikovati rukom, uvaljati u brašno i pržiti. Služiti s kosanima peršinom, popapriti i još malo posoliti.

Ovaj recept jedan je [part not set] od 9 u kolekciji Biftek
Biftek od goveđeg filea
margareta
margareta

Biftek od goveđeg filea

Sastojci:

  • 4 odreska filea
  • 3 žlice ulja
  • 60 g maslaca
  • samljeven papar
  • luk
  • po volji malo juhe
  • sol

 

Postupak pripreme:

Meso mora biti dobro odležano. Skinemo mu kožice, narežemo ga na ploške debele 3 cm, malo potučemo i premažemo uljem. Ploške mesa stavimo jedne na druge i ostavimo ih da nekoliko sati odleže.

Meso začinimo solju i samljevenim paprom pa ga 3-4 minute s obiju strana pečemo na veoma vrućem maslacu (ploške treba da iznutra ostavimo ružičaste).

Zajedno s njima možemo pržiti luk narezan na ploške. Meso svrstamo na zagrijani pladanj i prelijemo ga sokom od pečenja što smo ga razrijeđili s malo bujona. Na stol ga iznosimo s maslacom od začina, srdjelnim maslacom ili maslacom s hrenom. Prilozi: mlado povrće, salata, pommes frites, pečurke.

Ovaj recept jedan je 9 od 9 u kolekciji Biftek
Biftek s gljivama
monii
monii

Biftek s gljivama

Sastojci:

  • 40 dag pisane pečenice
  • 10 dag gljiva
  • 3 česna češnjaka
  • 1 jaje
  • brašno
  • 2 dl maslinovog ulja

 

Postupak pripreme:

Gljive uzdužno izrezati na tanke listiće. Meso samljeti, češnjak istucati ili sitno skosati pa staviti u gljive. Dodati cijelo jaje. Smjesu izmiješati i začiniti. Zagrijati ulje u tavi. Bifteke oblikovati rukom, uvaljati u brašno i pržiti. Služiti s kosanima peršinom, popapriti i još malo posoliti.

Ovaj recept jedan je [part not set] od 9 u kolekciji Biftek
Biftek u pikantnom umaku
Asja
Asja

Biftek u pikantnom umaku

Sastojci:

  • 60 dag pisane pečenice (bifteka)
  • 4 žlice ulja
  • 2 dag maslaca
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice kiselog vrhnja

 

Postupak pripreme:

Od širokog dijela pisane pečenice izrežite odreske oko 2,5 cm debele. Premažite ih s obje strane uljem i ostavite 1/2 sata da odstoje. Na dobro ugrijanu tavu stavite bifteke i pecite ih oko 3 minute. Zatim okrenite, pa zapečenu stranu posolite i popaprite. Kad se ispeku s druge strane, ponovo ih okrenite, posolite i popaprite pa ih premjestite u toplu pokrivenu posudu.
U preostali sok na tavi stavite maslac, dobro ugrijte, dodajte senf, vrhnje i po potrebi začinite.
 Bifteke složite na tanjur, prelijte toplim umakom i poslužite uz kuhani špinat ili grašak.

Ovaj recept jedan je [part not set] od 9 u kolekciji Biftek
Biftek u papru
nena970
nena970

Biftek u papru

Sastojci:

  • Goveđa poleđina

 

Postupak pripreme:

Goveđu poleđinu (lungenbraten), koja je dobro odležala u ulju, izrežite na komade debljine 2 prsta i oblikujte bifteke kao na slici. Ne tucite batićem za meso.Petnaestak zrna papra zdrobite u mužaru te svaki odrezak obilno natrljajte pripremljenim paprom. Posolite i pecite na vrućoj masnoći 10-tak minuta. Meso mora dobiti ružičastu boju i ne preporučuje se onima koji vole dobro pečeno meso.

Izvadite meso na tanjur, a na ostatak masnoće nalijte čašicu vina i pustite da tekućina ukuha napola pa tada dodajte komadić maslaca veličine oraha. Umak prelijte preko mesa, a kao prilog servirajte pečeni krumpir, 2 odreska preržene slanine, na maslacu ugrijane vrhove šparoga, na maslacu pirjanu lučicu i rajčicu pečenu na žaru preko koje stavite komadić svježeg maslaca.

Ovaj recept jedan je [part not set] od 9 u kolekciji Biftek
Biftek s lukom
nena970
nena970

Biftek s lukom

Sastojci:

  • 6 bifteka
  • 6 dag maslaca
  • 6 jaja
  • 6 dag luk
  • sol
  • papar

Postupak pripreme:

Luk izrezati na listiće i popržiti na maslacu. Spustiti bifteke i pržiti ih s obje strane. Na svaki biftek razbiti po jedno jaje, posoliti i popapriti. Pržiti još 3 minute. Služiti odmah.

Ovaj recept jedan je [part not set] od 9 u kolekciji Biftek
Biftek u papru
nena970
nena970

Biftek u papru

Sastojci:

  • Goveđa poleđina

 

Priprema:

Goveđu poleđinu (lungenbraten), koja je dobro odležala u ulju, izrežite na komade debljine 2 prsta i oblikujte bifteke. Ne tucite batićem za meso. Petnaestak zrna papra zdrobite u mužaru te svaki odrezak obilno natrljajte pripremljenim paprom. Posolite i pecite na vrućoj masnoći 10-tak minuta. Meso mora dobiti ružičastu boju i ne preporučuje se onima koji vole dobro pečeno meso. Izvadite meso na tanjur, a na ostatak masnoće nalijte čašicu vina i pustite da tekućina ukuha napola pa tada dodajte komadić maslaca veličine oraha. Umak prelijte preko mesa, a kao prilog servirajte pečeni krumpir, 2 odreska pržene slanine, na maslacu ugrijane vrhove šparoga, na maslacu pirjanu lučicu i rajčicu pečenu na žaru preko koje stavite komadić svježeg maslaca.

Ovaj recept jedan je [part not set] od 9 u kolekciji Biftek
Biftek s lukom
nena970
nena970

Biftek s lukom

Sastojci:

  • 6 bifteka
  • 6 dag maslaca
  • 6 jaja
  • 6 dag luk
  • sol
  • papar

 

Postupak pripreme:

Luk izrezati na listiće i popržiti na maslacu. Spustiti bifteke i pržiti ih s obje strane. Na svaki biftek razbiti po jedno jaje, posoliti i popapriti. Pržiti još 3 minute. Služiti odmah.

Ovaj recept jedan je [part not set] od 9 u kolekciji Biftek
Recepti - 2

Pečeni ajvar

tatjana / 8 komentara za Pečeni ajvar
Recepti HR - 3

Crne masline – konzerviranje

tatjana / 3 komentara za Crne masline – konzerviranje
Recepti - 2

Istarska maneštra

tatjana / 3 komentara za Istarska maneštra
Recepti HR - jagode

Vrgoračko crveno zlato

tatjana / 2 komentara za Vrgoračko crveno zlato
Janjeća kalja

Janjeća kalja

tatjana / 2 komentara za Janjeća kalja
umak od kopra

Umak od kopra

tatjana / 2 komentara za Umak od kopra
kuglof

Kuglof

tatjana / 1 komentar na Kuglof
Recepti - 1

Međimurska gibanica

tatjana / 11 komentara za Međimurska gibanica
Recepti HR - mahune

Mahune kao prilog

tatjana
Recepti - 1

Slana savijača od sira

tatjana / 6 komentara za Slana savijača od sira
Recepti - 5

Bučnica i recept za domaće kore za bučnicu

tatjana / 4 komentara za Bučnica i recept za domaće kore za bučnicu
Recepti HR - Croissant

Croissant

alen / 2 komentara za Croissant
  • Recipe Index
  • Block Content
  • Landing Page
  • Gutenberg Optimized
  • Contact
  • About
  • Sitemap

Autorsko pravo © 2025 · Recipe Blogger Theme · Genesis Framework · Privacy Policy · WordPress · Prijava